En litt annerledes badeopplevelse


Tonje og Harald er på besøk! I tillegg til å kose oss, har vi fått ett oppdrag fra nord: Å sørge for at min søster og hennes kjæreste får litt sol på kroppen. Egentlig skulle ikke det være så vanskelig her i dette landet. Solen er på sitt beste nå juni måned og det hører med til sjeldenhetene at det regner. Libanon er i tillegg et Middelhavsland med en kystlinje som strekker seg fra nord til sør. Man skulle derfor ikke i teorien bruke så mange dager på å få litt sol på kroppen. Vel, dette hører med til teorien. Nå skal du få høre hvorfor.

Etter en koselig spasertur med noen få shoppingærender i gamlebyen i Saida, bestemte vi oss for å ta turen ut til en liten øy som ligger like utenfor Saida. En av turistattraksjonene i Saida er nemlig å ta en liten båttur ut mot øya. Herifra får man en fantastisk utsikt over byen, samt en smak av frisk sjøluft. Målet vårt var å få av seg litt klær, bade og ikke minst få litt sol på kroppen.

Vi hoppet på en av de lokale båtene sammen med en gjeng gutter. Selve båtturen tok omtrent fem-ti minutter, men hvilken herlig følelse å kjenne vinden i håret og føle spruten i fra havet i ansiktet! Det var allerede masse folk på øya. Flere satt under parasoller og pimpet på vannpipe. Barn løp rundt og badet i shorts og bikini. De voksne var derimot litt mer tildekket. Menn hadde kanskje på seg lange shorts og kvinnene, ja de var fullt tildekket som vanlig. Her var det verken badedrakt eller bikini. Hele kroppen var tildekket, ja til og med håret. Du kan jo selv forestille deg hvordan det er å bade med klærne på. Det er slikt vi gjør i svømmetimene når man skal øve på livredning. Hvem bader ellers med klærne på? Til og med noen badet med skoene på.. En familie fra Shatila var der for dagen. De var som alle andre – barna i badetøy og kvinnene i full tildekning. Ja, ja.. heldigvis hadde vi tatt med shorts og t-skjorte. Bikini var ikke noe alternativ her, det skjønte vi fort, men shorts og t-skjorte kunne vel ikke skade..?

Det var ikke store øya, og heller ikke så mange steder hvor man kunne skifte. Overalt var det unge gutter med store stirrende øyne. Tonje kikket fortvilet på meg: hvorfor skiftet vi ikke FØR vi dro? Litt forvirret over situasjonen hoppet vi bakom en stein som skjulte litt av utsikten. Tonje skiftet først, deretter var det min tur. Mens vi holdt på kom det stadig flere gutter nærmere. Noen satte seg strategisk til med panoramautsikt mot oss. Nå bør det nevnes at ikke så mye som en hvit mage ble vist for dem, men det var visst nok spennende nok å se på skiftende jenter. Etter hvert kom det en eldre gutt og prøvde å jage dem vekk. Han ropte sint på både dem og oss. Vi kunne ikke skifte der! Han mente det var bedre ett annet sted. Bedre for ham eller oss? Etter en jakt på et skiftehull, fikk jeg også til slutt skiftet til lange shorts og t-skjorte. Nå var vi klare til å bade! Men hvor? Var det mulig å finne et sted hvor vi ikke ble beglodd?
Daniel ledet vei – lengre vekk fra guttegjengene som hadde okkupert øya. Til slutt fant vi et lite område – et stykke unna folk. Her kunne vi vel bade i fred? Vi hadde ikke mer enn satt oss ned på steinene nær vannet, da den første gutten hoppet uti vannet og svømte mot oss. Deretter fulgte de andre etter. Plutselig var det fem gutter svømmende nedenfor oss. Som om vi var en magnet, småfisk, tiltrakk vi oss disse aggressive og sultne guttene. Ingen av dem sa noe, de bare flyttet seg bort til oss og fortsatte badingen der. Daniel hoppet uti først, deretter Tonje og Harald. Jeg holdt meg på land for å passe på tingene våres. I mellomtiden kom det stadig flere og flere gutter bort, mange kun for å sitte og se på. Det kunne vel være omtrent 10-15 gutter nå. Alle hadde ett fokus: oss.
Etter noen timer med skifting, bading, litt soling av legger og armer, spurte jeg en av guttene om de aldri hadde sett en jente før. Hvorfor oppførte de seg som idioter? Vel, det var ikke vanlig at jenter badet i shorts. Det var unormalt og merkelig, fortalte han. Slik gjorde man bare ikke. Her badet man i full kostyme. Men hvorfor stirre slik da? Det var jo bare å snu seg bort hvis ikke synet var for sterkt for deres øyne? Han innrømmet at nettopp fordi det var unormal kost, kikket de og fulgte etter oss. Så vi var med andre ord skylden til at de oppførte seg som de gjorde. Men, som man sier, så er det “øyet som ser”. For dem var vi kanskje er gjeng umoralske raringer som badet i litt for korte bukser – som dermed var en grunn til å følge etter oss. For oss var de en gjeng intense gutter som gav oss et bademinne for livet!

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Elin
  Jun 10, 2011 @ 05:34:23

  Hei Maria og Daniel! Ville bare si at det ser ut som dere har noen fantastiske dager der nede på alle måter og varianter. er så kjekt å kunne følge dere litt på bloggen! 🙂
  Ta godt vare på hverandre, nyt dagene og vit at vi gleder oss til dere kommer hjem også..! :-)))
  Elin

  Reply

 2. mariabordvik
  Jun 10, 2011 @ 17:25:14

  Hei Elin! Vi har det fint her, men gleder oss veldig til å komme hjem igjen:) koselig å høre at du følger litt med. Håper alt er bra med dere hjemme. Vi gleder oss veldig til å se dere igjen!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

June 2011
M T W T F S S
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d bloggers like this: