Første uken i Beirut

En uke har gått siden vi forlot den norske jord til fordel for Libanon. Det var en merkelig følelse å kjenne flyet lande på flyplassen i Beirut. Tenk, nå var vi her igjen! Min fjerde gang faktisk. Det er selvfølgelig betryggende å kjenne til landet og ikke minst den arabiske kulturen -det gir en ro og en følelse av trygghet. Men jeg tror allikevel at uansett hvor mye man kan om et land og et folk, så vil man alltid oppleve en form for kultursjokk når hverdagen begynner. Det er stor forskjell på å lese om noe, og det å erfare noe. Vi er privilegerte som får mulighet til å erfare Libanon.

Denne uken har vært ekstrem lang – på en god måte. Vi står opp tidlig – halv syv, og begynner dagen halv åtte. Da er livet i gang for de fleste i byen. Det bankes og hamres i de store bygningskonstruksjonene, og biler tutet og styrer som vanlig.Her skal man ikke kaste bort noen timer her nei!
Vi har hilst på enormt mange forskjellige folk denne uken. Folk som arbeider i Norsk Folkehjelp, naboer og naboers venner, samt en stor prosentdel av Inayas familie. Inaya er en av de ansatte på den fysikalske klinikken til Norsk Folkehjelp, og hun er ekstrem gjestfri. Onsdag besøkte vi henne i Shatila. Da fikk vi hilse på barna og noen nabodamer. Torsdag dro vi sammen med henne til hennes søster, og på lørdag besøkte vi hennes bror. Over alt ble vi tatt godt imot og servert all slags mat. Vi føler oss privilegerte og heldige. I tillegg har jeg vært på kaffe til noen naboer – som vi skal besøke igjen i dag. Man kan med andre ord ikke klage på det sosiale!

Advertisements

3 Comments (+add yours?)

 1. Tonje
  Feb 06, 2011 @ 17:23:03

  Høres kult ut! Gøy at du blogger 🙂

  Reply

 2. unni skaaland
  Feb 07, 2011 @ 08:38:56

  Det er godt å høre fra deg. Jeg tror dere får et flott opphold, men jeg savner deg sånn. Ta godt vare på deg selv og dere. Har Daniel bestemt seg for et blogg sted? Jeg venter spent om han dukker opp på my opera. klem fra mamma

  Reply

 3. Ann Mari Bordvik
  Feb 07, 2011 @ 15:23:40

  Godt å høre at dere har det bra, men savner dere.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

February 2011
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
%d bloggers like this: