Fred være med dere

De siste ukene og ikke minst dagene, har store demonstrasjoner spredt seg som ild i tørt gress i flere land i Midtøsten. Det begynte med demonstrasjoner i Tunisia. Deretter har det spredt seg som fryktet, til Egypt, og nå Libanon. Demonstrasjoner som vitner til en misnøye med styreformene, politikerne og de sosiale forholdene i landene. Folkets krefter har vært så enorme og mektige at Tunisias statsleder valgte å søke dekning utenfor landet. Ser vi en ny bølge av kupp-trender i Midtøsten? Sunnimuslimene i Libanon anklager nettopp deres nye statsminister og det shiamuslimske partiet Hizballah for å ha gjennomført et kupp, til sjiamuslimenes fordel. En nervøsitet ligger over folket i Libanon for at demonstrasjonene skal utvikle seg til noe mer. Og som vi ser i Egypt har det allerede kokt over.
Det er derfor med stor undring at man i disse land fortsetter å hilse hverandre med “fred være med dere”. Kunne de ikke ha funnet på en annen hilsen i slike tider? Men, det er vel kanskje derfor en slik hilsen er desto viktig – den oppmuntrer til fred og rettferdighet.

Måtte freden overvinne uroen som ligger over landene som ett grått teppe. Måtte menneskers gjestfrihet og menneskelighet overvinne stolthet og stahet.

Fred være med dere.

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. geirjohan
    Jan 26, 2011 @ 10:56:54

    Enig med deg Maria. Fred være med deg.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

January 2011
M T W T F S S
    Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d bloggers like this: